5 handige tips voor ouders en kinderbegeleiders

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 19:59

Tip 1 : Een rompertje (of bodytje) kan je best naar beneden uitdoen. Zeker als er wat lekkage was bij het verversen van de pamper. Of als er veel geknoeid is met eten. Zo kan het vuil niet in het gezichtje of haren terechtkomen.

Tip 2 : Leer je kindje drinken uit een bekertje en tandjes poetsen terwijl het in bad zit. Zo kan hij naar hartelust oefenen zonder de hele keukentafel onder water te zetten.

Tip 3 :  Houd de plastieken dekseltjes van je babymelkpoeder bij. ( nan, nutrilon,...) Deze kunnen goed ingezet worden om het fruitpapje of groentepapje af te sluiten en in de frigo te bewaren. (Indien u op voorrand het fruit of groenten maakt)

Dit werkt het beste met de babykommetjes van munchkin. (12cm diameter)

Tip 4 : Leg in je keukenkast een grote plastieken kom of bakje met plastieken bekertjes, rubberen babylepels, lege papflesjes met pasta in (rammelaar) of ander leuk babyspeelgoed en haal dit alleen uit als je gaat eten maken, en je kleine is nog wakker. 

Tip 5 : Gebruik  kousenbroekjes die te klein zijn geworden als kniebeschermers. Knip de voet eraf en de bovenkant en rol de uiteindes naar beneden zodat ze goed blijven zitten.  Als je kruipertje nu een rokje of short aanheeft heeft hij extra bescherming voor de vloer.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.