Hoe maak je je baby gelukkig met deze 5 tips?

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 23:52

Tip 1 : Bied je baby een voorspelbaar ritme aan.

Elke dag hetzelfde ritme, daardoor gaan kinderen van jongs af aan de indeling van de dag herkennen, en dit geeft hen rust en duidelijkheid. 

Tip 2 : Inwikkelen en inbakeren.

9 maanden gezellig en knus in moeders buik, die druk op de huid kan dan wel een gemis worden in deze o zo ruime wereld. 

Tip 3 : Goed laten slapen

Let vooral op signalen die aantonen dat je baby'tje rust nodig heeft. 

Plafond kijken (vaak overprikkeld dan) oren trekken, ogen wrijven, jengelen en zeuren zijn van die signalen. Wacht niet tot je kindje over zijn limiet heen is, want dan wordt het soms nog moeilijker om je kleintje in slaap te krijgen.

Tip: Maak er een slaapritueeltje van. (vb zing een liedje, steek een nachtlampje in, zelfs het leggen van de baby in de slaapzak kan horen tot een duidelijk slaapritueel.) 

Tip 4 : Communiceer met je baby 

Een baby wordt er rustig van als er dezelfde taal gesproken word na de geboorte, als tijdens de zwangerschap. Onderzoek heeft uitgewezen dat kleine baby'tjes meer stress ervaren als ze een andere taal horen. Ze herkennen dit door intonatie, uitspraak en taalritme.  Communiceer daarom best in dezelfde taal die je sprak toen je klein boeleke nog in de buik van de moeder lag. 

Tip 5 : Veel knuffels en aandacht

Nee, een baby kan niet teveel aandacht krijgen. Een vorm van communiceren is door te wenen en wanneer je dan hierop reageert geef je je baby het gevoel dat hij op je kan rekenen. En dat geeft veiligheid en geborgenheid. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.